Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A sárgabaracklé egészségügyi hatásai
  2023-12-08 21:24:53, péntek
 
  A Hunzák nem a csak a barackot, hanem a magját is rendszeresen fogyasztják, mégis az egyik leghosszabb életű népesség a világon (talán éppen ezért?).

Íme, néhány egészségre gyakorolt pozitív hatása:

Bőr és haj
Egészségügyi hatásait leginkább leve fogyasztásával érezheti, mindig figyeljen oda, hogy teljesen érett, friss gyümölcsöt préseljen le. Amennyiben túl sűrűnek találja a levet, citrusfélék vagy egy alma levét hozzáadhatja. Tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, szervezetét csupán napi egy pohárnyi sárgabaracklé fogyasztása egészségesen tartja.

C-vitamin tartalma javítja a bőr rugalmasságát, és erősíti a hajat, meggátolva a haj hullását illetve gyorsítva a haj növekedését.

Csontok egészsége
Magas kalcium, vas, réz, foszfor, és mangán tartalma miatt erősíti a csontokat, valamint meggátolja a csontritkulás kialakulását.

Székrekedés
Rosttartalma nem csak a friss gyümölcsnek, de a gyümölcslének is magas, amely ily módon segíti a megfelelő bélműködést.

A szív egészsége
Egészségessé és erőssé teszi a szívet, meggátolja a stroke, szívroham, és az elmeszesedés kialakulását. C-vitamin tartalma megvédi a szívet, kálium tartalma pedig megnyugtatja az ereket és az artériákat, csökkentve a vérnyomást. Rosttartalma megtisztítja az ereket a lerakódott koleszterintől, így csökkentve a szívre nehezedő nyomást.

Rákmegelőző
Antioxidáns, likopin, karotinoid és szerves kötésben lévő cianid tartalma (főleg a magnak) rákmegelőző hatású, valamint a szabad gyököket is megköti.

Vérszegénység
Főként a nőket érintő betegség. A sárgabarack vas és réz tartalma segíti a hemoglobin képzést, valamint a vérszegénységgel járó kimerültség, lassú anyagcsere, gyengeség, és szédülés ellen is hatásos.

A szem egészsége
Lutein, zeaxantin, és karotinoid tartalma meggátolja az olyan szembetegségek kialakulását, mint a glaucoma, az izomgyengülés, és a hályog. Javítja a látást.

Az agy működése
Magnézium és foszfor tartalma segíti az agy megfelelő működését és a vérnyomás szinten tartását.

Terhesség
Segíti a reggeli rosszullét csökkentését és javítja az emésztési zavarokat, valamint kalcium, vas, ásványi anyag, vitamin, és antioxidáns tartalma is magas.

Hosszabb élet
A-vitamin tartalma öregedés gátló hatású, ezért rendszeres fogyasztásával kimutathatóan lassítható az öregedés folyamata. A Hunza népcsoport a mai Pakisztán területén él a Hunza folyó és a Karakorum hegység által határolt területen. Nagyon sokáig élnek egészségben, a rákbetegségek szinte ismeretlen körükben. Nem vegetáriánusok, nem hinduk, harcos törzs voltak sokáig. Ismerik a szőlőt és a bort és isszák is. Sem az iszlám, sem a hindu vallás nem változtatott szokásaikon és hitükön.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: vérszegénységgel, szembetegségek, fogyasztásával, vegetáriánusok, koleszterintől, csontritkulás, vérszegénység, gyümölcslének, izomgyengülés, rugalmasságát, sárgabaracklé, tápanyagokban, kimutathatóan, rákbetegségek, hozzáadhatja, egészségessé, elmeszesedés, kialakulását, egészségesen, egészségügyi, rosttartalma, megtisztítja, rendszeresen, csökkentését, megnyugtatja, változtatott, antioxidáns, egészségben, szokásaikon, szervezetét, fogyasztása, kimerültség, rákmegelőző, bélműködést, citrusfélék, gyümölcsnek, egyik leghosszabb, alma levét, pohárnyi sárgabaracklé, csontritkulás kialakulását, friss gyümölcsnek, megfelelő bélműködést, szív egészsége, elmeszesedés kialakulását, lerakódott koleszterintől, szívre nehezedő, szabad gyököket, nőket érintő, hemoglobin képzést, vérszegénységgel járó, szem egészsége, olyan szembetegségek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Makszim Gorkij gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Akarat  Elköszönt  Png ház  Minden harmadik...  Reggel van  Illyés Gyula - Milyen hamar.  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy maradéktalanul uralt világ  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Mi lenne ha  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Próbálj meg ...  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 19  Png nő  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Popper Péter szavai  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Nem számIt  Egy lelki imádság  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mindig jusson idő nevetni  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Nevem  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
egyik leghosszabb, alma levét, pohárnyi sárgabaracklé, csontritkulás kialakulását, friss gyümölcsnek, megfelelő bélműködést, szív egészsége, elmeszesedés kialakulását, lerakódott koleszterintől, szívre nehezedő, szabad gyököket, nőket érintő, hemoglobin képzést, vérszegénységgel járó, szem egészsége, olyan szembetegségek, vérnyomás szinten, reggeli rosszullét, emésztési zavarokat, öregedés folyamata, rákbetegségek szinte, hindu vallás, vérszegénységgel, szembetegségek, fogyasztásával, vegetáriánusok, koleszterintől, csontritkulás, vérszegénység, gyümölcslének, izomgyengülés, rugalmasságát, sárgabaracklé, tápanyagokban, kimutathatóan, rákbetegségek, hozzáadhatja, egészségessé, elmeszesedés, kialakulását, egészségesen, egészségügyi, rosttartalma, megtisztítja, rendszeresen, csökkentését, megnyugtatja, változtatott, antioxidáns, egészségben, szokásaikon, szervezetét, fogyasztása, kimerültség, rákmegelőző, bélműködést, citrusfélék, gyümölcsnek, sárgabarack, székrekedés, növekedését, fogyasztják, leghosszabb, vérnyomást, rendszeres, rosszullét, lerakódott, csökkentve, anyagokban, népcsoport, meggátolja, artériákat, ismeretlen, karotinoid, amennyiben, hemoglobin, anyagcsere, gyümölcsöt, lassítható, egészségre, meggátolva, folyamata, egészsége, karakorum, leginkább, területén, pakisztán, csontokat, vérnyomás, magnézium, megfelelő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.